Carla Rovirosa

Nascuda a Barcelona l’any 1990 vaig començar a tocar el violoncel a l’edat de 4 anys. Després d’acabar els estudis de grau mitjà amb menció d’honor vaig iniciar els estudis superiors al Liceu de Barcelona amb Amparo Lacruz. La meva formació com a violoncel·lista barroca va començar després de rebre classes de Gaetano Nasillo i Emmanuel Balssa. Vaig decidir aleshores que volia ampliar el meus coneixements a la Schola Cantorum Basiliensis on avui en dia segueixo aprofundint en el violoncel històric, gràcies a Christrophe Coin i Petr Skalka, i en la música antiga de manera pràctica i teòrica.

Durant l’any 2016 vaig formar part de l’Experience Scheme de l’Orquestra Age of Enlightenment a Londres on vam interpretar música romàntica amb instruments històrics i actuarem al Royal Festival Hall sota la direcció de Sir Simon Rattle, Sir Mark Elder i Sir Roger Norrington. A més vaig col·laborar amb l’Academia Montis Regalis aprofundint en el repertori barroc i tocant arreu d’Àustria (Innsbrucker Alte Musik Festival) i Itàlia.

Al llarg dels meus estudis he anat ampliant els meus coneixements participant a diversos cursos i acadèmies com ara l’Ensemble Akademia amb l’Orquestra Barroca de Freiburg i rebent classes de música de grans músics com ara Andrea Marcon, Amandine Beyer, Marc Hantaï o J.Andreas Böticcher, entre d’altres. El meu interès pel baix continu em portà a atendre al curs organitzat per David Watckin a Escòcia l’any 2016. He col·laborat amb orquestres i ensembles com la Jeune Orchestre de l’Abbaye sota la direcció de Laurence Equilbey, l’orquestra de la Schola Cantorum Basiliensis, la Cetra Barock Orchester o la Zürich Barock Orchester i he actuat en sales de concert arreu d’Espanya, França, Alemanya, Suïssa, Regne Unit, Itàlia i Holanda.

Sóc cofundadora del Conjunt Atria, un ensemble de música antiga basat a Barcelona i de l’Ensemble Clementine, amb els que vam guanyar el concurs de Vier Jahrzeiten l’any 2016 a Basilea.