Isabel Soteras

Actualment visc a Freiburg (Alemanya), treballo amb diverses orquestres europees, sóc membre del Conjunt Atria, de la European Union Baroque Orchestra i de la Orchestra of the Age of Enlightenment Experience, faig classes de violí i sóc col·laboradora de L’Auditori de Barcelona dins l’àrea Apropa Cultura.

L’any 2009 vaig accedir a l’Escola Superior de Música de Catalunya, on estudiava pedagogia, violí amb Raquel Castro, i violí barroc amb Pablo Valetti. Després de graduar-me, em vaig traslladar a Holanda per continuar la meva formació amb la professora Sarah Kapustin, obtenint la titulació de Màster en Interpretació de la Música Clàssica dos anys més tard. Posteriorment vaig decidir endinsar-me en el món de la música antiga cursant el Màster en Interpretació Històrica a la Hochschule für Musik Freiburg, sota la tutela del violinista i director d’orquestra Gottfried von der Goltz.

Tocar en grups de cambra i orquestres és una de les coses que més m’agraden. He participat amb grups catalans com l’Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Barroca de Barcelona i l’Ensemble Bach Zum Mitsingen, i amb orquestres d’altres països com la Freiburger Barockorchester (Gottfried von der Goltz), Orchestra of the Age of Enlightenment Scheme (Giovanni Antonini), European Union Baroque Orchestra (Amandine Beyer), Ambronay European Baroque Academy (Paul Agnew), Cafe Zimmermann (Pablo Valetti), Academia Montis Regalis (Alessandro de Marchi), Theresia Youth Orchestra (Claudio Astronio).

A part de la música de cambra, la pedagogia és la meva altra passió. M’agrada ensenyar, tant als més petits com als adults i per això continuo formant-me a nivell pedagògic realitzant diversos cursos.

L’interès que em desperten tant la música de cambra, com la música antiga i la pedagogia, són el que em van portar a fundar, l’any 2012, juntament amb la Carla Rovirosa, el Conjunt Atria.

La complexa tasca de gestió del grup va despertar el meu interès  en aquest camp i el 2019 vaig obtenir la titulació de Màster en Gestió Cultural a la Universitat Oberta de Catalunya. A través d’aquests estudis he tingut accés a L’Auditori de Barcelona per a treballar com a col·laboradora dins de l’àrea Apropa Cultura, un programa social que neix amb la voluntat de fer accessible la cultra a totes les persones en situació de vulnerabilitat.

Per a més informació: www.isabelsoteras.wordpress.com