Júlia Santos

Actualment sóc professora del Conservatori Professional de música del Liceu de Barcelona i del Conservatori Professional de Música de Terrassa. Sóc integrant del Conjunt Atria, ensemble barroc que persegueix apropar la música antiga al públic actual i he estat col·laboradora des del 2014 fins al 2018 a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, així com membre de la junta directiva i cofundadora de l’AFCAT (l’Associació de flautistes de Catalunya).

Vaig néixer a Barcelona i vaig realitzar els meus estudis de flauta travessera al Conservatori Professional de Sabadell sota la tutela de Bernat Castillejo. A l’acabar els estudis de Grau Professional, vaig anar a estudiar a França, al Conservatoire de Musique et Art Dramatique d’Orléans amb la coneguda pedagoga Arlette Biget.  L’any 2007 vaig accedir a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on vaig tenir el privilegi de formar-me amb la flautista Júlia Gállego.

Un cop graduada, vaig ser admesa a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía (Madrid) on vaig continuar formant-me amb el Jacques Zoon, amb l’Aniela Frey i el Salvador Martínez. Després de dos anys a Madrid vaig prosseguir els meus estudis a l’Haute École de Musique de Genève (Suïssa) on vaig estudiar el diploma de Màster en Interpretació també amb Jacques Zoon i on vaig poder formar-me de manera complementària amb la professora Jerica Pavli (piccolo) i amb el professor Serge Saïta (traverso).

Degut a l’interès que em va despertar l’aproximació cap a la interpretació històrica, vaig cursar el Màster en Interpretació Històrica amb Marc Hantaï a l’Escola de Música Superior de Catalunya on em vaig graduar el juny del 2017.

Recentment m’he titulat com a professora Suzuki, metodologia pedagògica centrada en l’aprenentatge de la música i l’instrument basat en l’aprenentatge de la llengua materna.

Al llarg de la meva trajectòria acadèmica he obtingut el Premi d’Honor de grau Mitjà, “Primier prix à l’unanimité et avec la felicitation du jury” del Conservatoire de Musique et Art Dramatique d’Orléans i el Premi a la millor alumna de la càtedra de flauta de l’Escola Superior de Música Reina Sofía el 2012.

Aquesta trajectòria ha estat possible gràcies al suport de la meva família i també gràcies a la Fundació Hans Wilsdorf, AIE (Associación de Intérpretes y Ejecutantes de España), Fundación Albéniz i la OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural).

Per a més informació:

www.juliasantosauladeflauta.wordpress.com