Presentació

Som un ensemble de música antiga format per cinc músics que vam coincidir durant els nostres estudis a la ciutat de Barcelona. El nostre primer concert com a Conjunt Atria va ser l’any 2012 en una església de Collserola on encara hi fem concerts regularment.

Com a grup ens uneix el fet de compartir els mateixos valors respecte el paper de la música dins la societat. Els nostres objectius són transmetre la passió que sentim per la música a través de concerts de caràcter divulgatiu, trencar les barreres freqüentment establertes entre músics i públic i donar eines als oients per tal d’aprofundir en el llenguatge de la música barroca.

Les dues línies de treball que ens caracteritzen són la tasca pedagògica i la interpretació històrica. Com a pedagogs, després d’haver viscut diversos anys a l’estranger vam adonar-nos que a casa nostra mancava un espai per a tota aquella gent amateur apassionada de la música. Per això vam crear el Curs de Música de Cambra per a Amateurs que es realitza anualment. A més a més, amb l’objectiu de compartir la manera d’entendre la música que hem anat forjant durant els anys, hem creat un projecte pedagògic de col·laboració amb escoles de música per als més joves.

Com a intèrprets, hem apostat per la música antiga perquè ens identifiquem amb la seva filosofia i ens interessa la constant recerca que aquesta comporta. Centrant-nos en el repertori dels segles XVII i XVIII hem actuat a diverses ciutats d’arreu de Catalunya, França i Suïssa. Hem estat seleccionats per formar part de les Joventuts Musicals de Catalunya durant l’any 2018 i oferim concerts arreu del territori català. També hem estat seleccionats per Juventudes Musicales de España per participar en el cicle MusaE (Música en los museos Estatales). Paral·lelament hem participat en festivals de música com el Fringe de Torroella de Montgrí, Música als Parcs, Ressonare, Passejades Musicals de la Cerdanya, Musiquem Lleida, Peter de Grote de Groningen i Fringe d’Utrecht (Països Baixos). L’any 2014 vam crear i estrenar l’espectacle interdisciplinari VARIATION amb la participació d’altres artistes, fusionant totes les arts en un mateix moment i un únic espai escènic.

Al juliol de 2016 vam publicar la nostra primera maqueta i vam editar un llibre conceptual i didàctic co-creat amb l’editorial Cuscusians.

Foto: Harold Abellan (2019)