Presentació

Som un ensemble de música antiga format a Barcelona l’any 2012. Com a grup ens uneix el fet de compartir els mateixos valors respecte al paper de la música dins la societat. Els nostres objectius són transmetre la passió que sentim per la música a través de concerts de caràcter divulgatiu, trencar les barreres freqüentment establertes entre músics i públic, i donar eines als oients per tal d’aprofundir en el llenguatge de la música barroca.

Hem apostat per la música antiga perquè ens identifiquem amb la seva filosofia i ens interessa la constant recerca que aquesta comporta. Centrant-nos en el repertori dels segles XVII i XVIII hem actuat en diverses ciutats d’arreu de Catalunya, França, Holanda i Suïssa.

Amb els anys, hem creat diversos projectes que avui defineixen la nostra identitat com a grup. El Curs de Música de Cambra per a Amateurs, que organitzem anualment, proporciona un espai a tota aquella gent apassionada de la música que no s’hi dedica professionalment. El Workshop d’orquestra barroca porta una visió singular i diferent d’entendre el treball orquestral als músics més joves, i Atria e(n)s mou és el nostre projecte social i té com a objectiu portar la música a tots aquells col·lectius i espais que hi tenen difícil accés.

L’any 2018 vam ser seleccionats per formar part de la xarxa de Joventuts Musicals de Catalunya, i el mateix any, Juventudes Musicales de España ens va seleccionar per participar en el cicle MusaE (Música en los Museos Estatales). Paral·lelament hem estat programats en festivals de música com ara el Fringe de Torroella de Montgrí, Música als Parcs, Resonare, Passejades Musicals de la Cerdanya, Musiquem Lleida, Peter de Grote de Groningen i Fringe d’Utrecht.

El 2016 vam publicar la nostra primera maqueta i vam editar un llibre conceptual i didàctic cocreat amb l’editorial Cuscusian*s, i el 2014 vam crear i estrenar l’espectacle interdisciplinari Variation amb la participació d’altres artistes, fusionant diverses arts en un mateix moment i un únic espai escènic.

Foto: Harold Abellan (2019)